Despre noi

Academia de Film, Teatru si Televiziune “Studiourile Buftea” continua povestea Scolii de Televiziune, inceputa in urma cu 11 ani, intr-un platou modest din Casa Presei.

Peste 2000 de cursanti ne-au trecut pragul de atunci. 100 dintre ei sunt astazi prezentatori in cele mai importante televiziuni din tara, iar peste 800 sunt angajati in redactii de stiri sau sunt gazdele unor talk-show-uri sau emisiuni de divertisment consacrate, la posturi precum Antena 1, Realitatea Tv, Kanal D, Digi24 sau Pro Tv.

Intre timp, platoul modest s-a transformat intr-o adevarata Academie. Cursurile se tin acum in 3 platouri de stiri si 2 platouri de divertisment, dotate cu cea mai noua si performanta tehnica de televiziune. Iar decorurile ii fac invidiosi pana si pe colegii de la BBC sau CNN.

platou stiri
PlatouiTeleviziune

Cursurile de televiziune se tin atat in sediul din Sahia, din cartierul Primaverii, cat si la Studiourile Buftea. Ambele locatii dispun de aparatura si logistica de ultima generatie si sunt renovate si modernizate in proportie de 100%.

  • Cursantii au la dispozitie studiouri profesionale complet echipate pentru prezentarea stirilor si emisiunilor de divertisment, decoruri fabuloase, regii de montaj si studiouri de make-up complet echipate.
  • In total, suprafata de scolarizare depaseste 10.000 de metri patrati.
  • Cursantii au ocazia sa descopere istoria fabuloasa a cinematografiei din Romania in Muzeul Filmului din Buftea, acolo unde sunt pastrate recuzita si costumele peliculelor lui Sergiu Nicolaescu sau Lucian Pintilie sau in care au jucat uriasii Amza Pellea, Gheorghe Dinica, Stefan Iordache sau Dem Radulescu.
Curs make-up
Academia platouri