Tabere de Creatie Cinematografica

Tabara de Creatie Cinematografica este un proiect unic care imbina activitatile fizice, creative si de dezvoltare a abilitatilor sociale ale copiilor, pe un fundal artistic al unui mediu de productie cinematografica. Protagonisti sunt chiar micii participanti.

Taberele de Creatie Cinematografica se vor desfasura anul acesta in localitatea Saticul de Jos, judetul Arges, pe culoarul Rucar-Bran-Fundata-Moeciu. Pensiunea in care se tin taberele apartine exclusiv Academiei “Studiourile Buftea” si a fost reamenajata pe placul nostru, pentru a avea tot anul la dispozitie o tabara dotata pe masura asteptarilor parintilor si cursantilor nostri.

Complexul “Roua Muntilor” este formata din doua corpuri principale de cazare si doua bungalow-uri, fiecare cu propria centrala de incalzire si apa calda. Avem la dispozitie sala de mese, bucatarie utilata profesional, sala de conferinte, un living spatios pentru timpul liber, sala de jocuri si un mic magazin. Camerele au capacitatea de 2, 3 sau 4 persoane, sunt cu mocheta sau parchet, iar fiecare camera are baie proprie

Pensiunea se afla la liziera padurii, este inconjurata de peisaje superbe, are terasa mare acoperita, cu bucatarie exterioara si gratar, vatra pentru focul de tabara si multe locuri de “taclale” cu sezlonguri, hamace sau bancute. De asemenea, complexul dispune de un cinematograf in aer liber si un miniteren de sport

 
Toata mancarea, inclusiv desertul, se gateste la pensiune din ingrediente pe cat posibil locale, proaspete și achizitionate cu maximum 24 de ore inainte.
 
Drumul pana la Roua Muntilor este asfaltat, iar de la Bucuresti pana aici se fac 2 ore si 40 de minute cu masina. Cel mai scurt drum este prin Chitila, Targoviste, Dragoslavele, Rucar, Dambovicioara. 

Pe langa activitatile de recreere si relaxare specifice taberelor work-shopuri de actorie, regie si imagine, copiii vor fi actori, regizori, scenaristi, operatori, scenografi, directori de locatii, respectand liniile reale ale realizarii unui film.

Echipa organizatoare are experienta de 10 ani in planificarea si organizarea taberelor de televiziune si film in diferite colturi ale tarii.

Program

In cadrul Taberei de Creatie Cinematografica, productia cinematografica se impleteste cu activitatile specifice de tabara. Programul va include:

 • activitati sportive: incalzire, fotbal, volei, baschet, badminton
 • improvizatie verbala si non-verbala
 • jocuri de echipa pentru dezvoltarea comunicarii, creativitatii, memoriei si atentiei
 • exercitii de dictie, respiratie si vorbire scenica
 • elemente de miscare si expresivitate corporala
 • elemente de actorie si regie
 • exercitii de actorie si familiarizare cu echipamentul de filmare, lumini, sunet
 • amenajare platouri de film
 • filmari
 • timp liber si relaxare
 • foc de tabara
 • vizionare filme in aer liber
 • petreceri si performante artistice, concursuri
 • excursii in imprejurimi, orientare turistica

Structura unei saptamani de tabara, in ceea ce priveste realizarea scurtmetrajelor, este urmatoarea:

– Zilele 1 si 2: stabilirea si adaptarea povestii, scrierea scenariului, decupajul regizoral
– Zilele 3 si 4: stabilirea rolului in echipa, identificarea resurselor, stabilirea locatiilor, casting, pregatirea aparaturii și repetiții
– Zilele 5 si 6: filmari
– Ziua 7: inmanarea diplomelor si revenirea acasa

LEI 2150
 • pentru cursantii inscrisi la Academia “Studiourile Buftea”

Include 3 mese pe zi, 2 gustari, apa si fructe, cazare luni-duminica, toate activitatile specifice taberei, participarea la cursuri, work-shopuri si filmarile pentru scurtmetraj.

! Taberele se pot achita in rate !

LEI 2300
 • pentru cursantii care NU sunt inscrisi la Academia “Studiourile Buftea”

Supraveghetori

Copiii si adolescentii vor fi insotiti in tabere de trainerii, profesorii si speakerii Academiei “Studiourile Buftea”, specialisti renumiti in domeniile lor, cu experienta si activitate recunoscute pe plan intern si international. Ei sunt atent selectionati si au expertiza in activitati de productie cinematografica, de televiziune, de teatru si online cu copii si adolescenti.  

Galerie foto